Skip to content

    

Sturla Kvamme

Jeg er utdannet fysioterapeut fra Høyskolen i Bergen i 1983.  Mine interesse områder er muskel smerter og funksjonssvikt ,spesielt relatert til nakke / skulder / rygg / hofter og hodepiner.

Å falle , brekke et ben, vrikke en ankel. Det er opplagte årsaker til en skade / en smerte. Jeg fattet tidlig interesse for de ikke fult så opplagte årsaker til smerter. Den tiltagende vonde skulder, som ikke har en så opplagt årsak. Hodepinen som kommer i helger og ferier ,men som ikke er tilstede i hverdagen. Den verkende kroppen. Kroppen som ” greier” hverdagen , men er preget av ubehag og smerter.

I kinesisk medisin skiller de ikke mellom fysiske smerter og psykiske smerter. I 1988 tok jeg eksamen i akupunktur. Jeg har tatt med meg flere av deres tanker og ideer om hvorfor vi som mennesker reagerer som vi gjør og hva vi kan gjøre for å rette opp ubalanser i livet.

Jeg liker å se mennesket som et kommuniserende menneske. Vi kan ikke la være å kommunisere. Vi påvirker og vi blir påvirket av samkvem med andre i det miljø vi til enhver tid befinner oss i, eller skulle ønske vi var en del av.

Savn, sorg, angst ,krav, utilpasshet, ønsker etc. er følelser som påvirker oss. Ubalanser i disse følelsene kan ”sette seg” i kroppen vår.

Kroppen vår forteller oss noe. Vi kan få vondt i maven for eksempel når vi gruer oss til en eksamen, et oppdrag eller til å møte det ukjente.

Jeg tilbyr også samtaler. I 2014 tok jeg eksamen på Diakonhjemmets Høyskole. Faget var Familieterapi og Systemisk Praksis. 

I tillegg tilbyr jeg BUFFER-kurs for par. Les mer om dette lenger nede på denne siden eller last ned pdf-fil med informasjon om disse par-kursene ved å klikke her!

Jeg ønsker at terskelen skal være lav for å ta opp temaer som du tenker kan påvirke deg i negativ retning og som kan vise seg også påvirker smerter og funksjon i kroppen din.

Velkommen til en praksis der undersøkelse, behandling , trening og samtale er likeverdige. 

    

Fingerprint kopi